De curand ne-am achizitionat o masina de facut paine. Suntem trei fani ai painii, asa ca ne doream sa incercam diverse tipuri de paine, sa stim ce punem in ea, ce alte cuvinte: sa mancam sanatos.
Prima incercare nu a fost prea reusita. Din dorinta de a incerca masina cat mai repede am folosit un program de coacere rapid. Era clar ca nu o sa iasa, insa copiii din noi voiau sa vada cum functioneaza.
A doua incercare a fost un chec cu fructe confiate, foarte delicios, putin cam sfaramicios, dar s-a consumat cat ai bate din palme.
A treia incercare a fost cu noroc. Am facut paine integrala cu seminte de in si dovleac.
INGREDIENTE (in ordinea punerii lor in cuva):
- 200 ml apa calduta
- 150 ml iaurt
- 1.5 lingurita sare ( folosind lingura de masura a masinii)
- 1 lingura zahar
- 2 linguri ulei de masline
- 305 g faina integrala Alnatura
- 300 g faina alba 000
- 1 pachet (25g) drojdie proaspata Pakmaya
Am setat programul 13 Paine de casa (4h 29 min), grad rumenire mediu, unde am modificat timpii astfel:
- framantare 1 - 8 min
- dospire 1 - 40 min
- framantare 2 - 20 min
- dospire 2 - 60 min
- dospire 3 - 66 min
- coacere - 75 min
La semnalul sonor (undeva la mijlocul celei de-a doua framantari) am adaugat o lingura de seminte de in si 2 linguri de seminte de dovleac.
Cu 30 minute inainte de terminare am pus programul pe pauza pentru a unge painea cu un amestec de miere si apa.
Rezultatul: o paine foarte buna, satioasa si consistenta.
Ma bucur ca sunteti multumiti de masina de facut paine si chiar te rog sa ne impartasesti experientele tale, poate incepem si noi sa o folosim mai des pe a noastra.
ReplyDeleteArata tare bine si ma incanta ideea cu semintele de in. O vom incerca si noi curand.
Reteta mai trebuie putin lucrata. Iese un pic cam tare painea, insa e foarte gustoasa si satioasa. In curand voi posta si reteta de paine frantuzeasca care este excelenta.
ReplyDelete