Monday, January 9, 2012

Prajitura cu mere si ghimbir

In ultima vreme am devenit  “obsedata” de ghimbir. Pe langa ceai m-am gandit sa incerc si o prajitura.
Ingrediente pentru o tava de  24 Ø:
  • 6 oua
  • 10 linguri de zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat Bourbon
  • 6 linguri ulei
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1.5 lingurite ghimbir proaspat ras
  • 6 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 praf  de copt
  • miez de nuca
  • 2 mere date prin razatoarea mare
Galbenusurile, zaharul si zaharul vanilat se bat timp de cateva minute pana cand compozitia se deschide la culoare.
Se adauga uleiul treptat pana se incorporeaza, apoi scortisoara si ghimbirul dat prin razatoarea mica.
Separat se amesteca faina cu cacaoa si praful de copt. Albusurile se bat spuma dupa care se adauga amestecul cu oua si faina cu celelalte ingrediente.
Compozitia se toarna in tava pregatita cu hartie de copt sau unsa cu unt. Deasupra se pun merele rase si miezul de nuca.


Se coace in cuptorul deja incins, timp de 30 minute. Dupa ce se mai raceste se poate pudra cu zahar.
Si iata ce a iesit:


No comments:

Post a Comment